Hiilineutraalius kärjessä – aurinkoenergia kattaa jo puolet sähköntuotannostamme

Murskausta aurinkovoimalla

Näppi T & N investoi voimakkaasti puhtaampaan tulevaisuuteen. Oma aurinkovoimala on luonnollista jatkumoa kiinteäsähköiselle murskauslaitokselle.

Hieman ennen juhannusta 2023 otimme aimo harppauksen omavaraisuuteen. Tuotantolaitoksen sähköistämistä aurinkovoimalla oli harkittu jo pitkään, mutta energiakriisin iskettyä ryhdyimme vihdoin tuumasta toimeen.

Teollisuuden toimijoina meillä on merkittävä vastuu ympäristömme suojelun kannalta, ja me pyrimme kohti puhtaampaa tulevaisuutta mahdollisimman pienin ympäristövaikutuksin. Oma aurinkovoimala tuottaa valmistus- ja asennuskulujensa jälkeen täysin päästötöntä energiaa vuosikymmenien ajan. Aurinkosähköjärjestelmän avulla saamme laskettua päästöjen grammamäärää huomattavasti.

Tulevaisuudessa koko tuotanto aurinkosähköllä?

Tuotantolaitoksemme on aina ollut kiinteäsähköinen, joten fossiilisia polttoaineita ei ennenkään kulunut juurikaan. Myös meitä kurittaneet energiakulut saatiin oman voimalan avulla suitsittua.  

Nyt aurinkovoimala kattaa noin puolet murskalaitoksen sähköntuotosta, mutta esimerkiksi karkeampaa murskalajiketta pystymme jo tuottamaan pelkästään auringon ehtymättömällä energialla. Tavoitteenamme on laajentaa aurinkoenergiajärjestelmää kattamaan laitoksen koko toiminta, ja nykyinen voimala onkin varustettu valmiuksin tulevaa laajennusta varten. Meillä on myös valmius sähköisten kuorma-autojen latauspisteille.

Pidämme hiilineutraaliutta myös tärkeänä kilpailuvalttina. Päästölaskuri on yhä tutumpi näky tarjouspyynnöissä, ja jatkossa vähäpäästöisyyden merkitys tulee todennäköisesti vain kasvamaan.  

Ota yhteyttä

​​​​​​​

Tietoa aurinkovoimalastamme

  • Kentän koko on noin puoli hehtaaria
  • 765 aurinkopaneelia
  • Tuntiteho 330 kW
  • Hiilidioksidipäästövähenemä 58t
  • Sähkö omiin tarpeisiin murskaamon tuotantoketjuun, iltaisin ja viikonloppuisin ylimenevä sähkö myydään verkkoon
  • Paneelikenttä toteutettu sähkölinjojen viereen

Tämän mittakaavan aurinkovoimala on alueellamme ensimmäinen, joten näyttävän kokoinen paneelikenttä on luonnollisesti herättänyt kiinnostusta. Moni kysyy, millainen projekti on ollut ja miten voimala tuottaa energiaa, ja me kerromme mielellämme! Samassa veneessähän tässä seilataan – suuntaan pystyy jokainen edes hieman vaikuttamaan. 

Ota yhteyttä

Kiviainekset kaikkiin tarpeisiin

Ota yhteyttä